Pierogi i kawa w termosie

rt_2007_11-28.jpgWyjazdy turystyczne i częste przebywanie w plenerze, nie zawsze sprzyjają regularnym posiłkom. Nie zawsze turystów można nakarmić jedynie suchym prowiantem i nie zawsze istnieje też możliwość zapewnienia turystom ciepłych napojów i posiłków. Rzeczą nieodzowną w takiej sytuacji są termosy

Wymogi dzisiejszej gastronomii spowodowały, że na jej potrzeby powstało wiele termosów o różnym przeznaczeniu. Można ich używać nie tylko do przechowywania napojów ciepłych, takich jak kawa i herbata, czy zimnych jak mrożona herbata, ale także do przewożenia i utrzymywania w odpowiedniej temperaturze posiłków. Termosy należą zatem do podstawowego wyposażenia firm cateringowych, ale ich walory docenia również niejedno biuro turystyczne.

Nowoczesne "dwojaki"

Organizowanie przyjęć, bankietów, konferencji i narad wymaga nie tylko dobrej organizacji, ale także zadbania o stronę gastronomiczną. Stąd tak ważny jest transport gorących napojów i posiłków, który umożliwiają specjalistyczne termosy. Do niedawna termos kojarzył się z metalowym pojemnikiem na kawę lub herbatę, zabieranym w podróż lub na wycieczkę. Rosnące wymagania rynku spowodowały, że obecnie mamy do dyspozycji wiele nowoczesnych termosów, wykonanych z różnych materiałów.

Do najpopularniejszych należą termosy konferencyjne. Stawia się je wypełnione kawą i herbatą na stołach podczas narad, spotkań i konferencji. - Cieszące się do niedawna dużą popularnością termosy z wkładem szklanym w plastikowej obudowie są coraz rzadziej stosowane w gastronomii, bowiem wypierają je praktyczne w zastosowaniu termosy ze stali nierdzewnej - mówi Robert Machnicki z firmy Master Gust. Termosy możemy podzielić nie tylko ze względu na materiał z którego zostały zrobione z zewnątrz i z którego został zrobiony wkład, ale również ze względu na mechanizm nalewania.
rt_2007_11-27.jpg
Mamy zatem m.in. dzbanki z przyciskiem lub zakręcane o pojemności od...

Wydanie: 7/2007, GASTRONOMIA
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl
W najnowszym wydaniu
 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail