polska

Laureaci XV Festiwalu Śląskie Smaki!

2021-06-17

Za nami XV Festiwal Śląskie Smaki! W tym roku wydarzenie odbyło się na zamkowym dziedzińcu Zamku Piastowskiego w Raciborzu. W konkursie kulinarnym wzięło udział osiemnaście drużyn. Remigiusz Rączka – przewodniczący konkursowego Jury podkreślał, że rywalizacja była naprawdę zacięta, a wyniki drużyn różniły się zaledwie o kilka punktów.

Zatem – poznajcie tegorocznych finalistów! Złote, Srebrne oraz Brązowe Zopaski zdobyli:

Kategoria POTRAWA REGIONALNA:

1.  KGW Tworków - Kołocz śląski z serem

2. Chata Olimpijczyka Jasia i Helenki - Żebroczka ze szpyrkami i placki pieczone na blasze ze szpyrkami

3. Restauracja Riva - Prażonki jurajskie

Kategoria PRODUKT LOKALNY:

1. Las Huberta - Wędliny z dzika

2. Zagroda na pograniczu - Sery kozie

3. Miód Bee Made - Krzysztof Widuch - Miód rzepakowy

 

Kategoria POTRAWA/PRODUKT INSPIROWANY TRADYCJĄ:

1. Słodka Manufaktura Leona - Czekolady

2. KGW Zabełków - Mix ciasteczek kruchuch

3. Fundacja Stare Opactwo w Rudach - Dziki żur

Dodatkowe 3 nagrody (vouchery) w każdej z kategorii wręczył:

MUNU – system gastronomiczny POS.

Nagrodą była aplikacja sprzedażowa POS wraz z zintegrowanym, własnym sklepem internetowym do zamówień online - bezpłatnie na 1 rok.

  • Kategoria POTRAWA REGIONALNA - Restauracja Riva - Prażonki jurajskie
  • Kategoria PRODUKT LOKALNY - Jurajski Koziołek – Kociołek Jurajski Koziołek
  • Kategoria POTRAWA/PRODUKT INSPIROWANY TRADYCJĄ - Fundacja Stare Opactwo w Rudach - Dziki żur

Komunikaty Branżowe

To też może Cię zainteresować







W najnowszym wydaniu
 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail