Jak stacje narciarskie przygotowują się do sezonu

Czy pracownicy stacji narciarskich odpoczywają poza sezonem zimowym? Jakie są ich największe wyzwania w jego trakcie? I kiedy będziemy mogli poszusować w tym roku? Na te i inne pytania odpowiada Monika Koźlak-Koza – wiceprezes projektu Tatry Super Ski.

r202211rt 96309 472052

Jest listopad. Czy to jest już czas wytężonej pracy dla stacji narciarskiej?

Tak. Biorąc pod uwagę przygotowania do sezonu zimowego, listopad jest najbardziej pracowitym miesiącem. Działania związane z otwarciem ośrodków narciarskich rozpoczynają się już w drugiej połowie sierpnia, co dla wielu osób może być sporym zaskoczeniem. 

Jak wygląda obecnie dzień w takim ośrodku? Co się dzieje?

Listopad to czas ostatnich szlifów przed startem sezonu zimowego. Na stacji codziennie pracują serwisanci i pracownicy techniczni. Każda z kolei przechodzi ostatnie przeglądy poszczególnych elementów, tak aby zapewnić jej użytkownikom maksimum bezpieczeństwa. Ponadto wykonywane są prace serwisowe związane z systemem kontroli dostępu oraz z systemami informatycznymi. We współpracy ze służbami ratowniczymi przeprowadzane są także ćwiczenia ewakuacji pasażerów na wypadek zatrzymania wyciągu. To również czas, kiedy rozpoczyna się produkcja śniegu – musimy być przygotowani na ujemne temperatury. A te zwykle odnotowujemy już w...


Wydanie: 11/2022, WYWIAD
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl
W najnowszym wydaniu
 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail