polska

Śląsk promuje się przez kuchnię

2024-04-08

Zadaniem Śląskiej Organizacji Turystycznej jest szeroko pojęta promocja województwa śląskiego, jako regionu atrakcyjnego i jako miejsca na mapie Polski wartego odwiedzenia. W realizacji tych celów z pewnością może przysłużyć się kuchnia regionalna i tradycje kulinarne regionu.

 Gesie pipki Pracowania Kulinarna Basenowa arki

RegioRest Festiwal to nowe kulinarne wydarzenie w restauracjach Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki! Szefowie Kuchni każdej restauracji biorącej udział w akcji, przygotują specjalne, regionalne menu. To najlepszy moment, aby poznać różnorodność kuchni tradycyjnych – od Jury aż po Beskidy.

Wiosenna edycja RegioRest Festiwalu odbędzie się w dwóch terminach: 16-19.04.2024 oraz 23-26.04.2024. W tych dniach warto odwiedzić restauracje biorące udział w Festiwalu.
W każdej z nich będą czekały inne, wyjątkowe smaki regionu. Dla gości przygotowane zostanie 3-daniowe menu degustacyjne w promocyjnej cenie – 69,00 zł/os.

- Jako Śląska Organizacja Turystyczna, od lat prowadzimy działania promujące tradycje kulinarne naszego regionu. To niemal pewne, że RegioRest Festiwal będzie cieszył się ogromnym zainteresowaniem – mówi Agnieszka Sikorska, dyrektor Śląskiej Organizacji Turystycznej – RegioRest Festiwal w restauracjach Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki ma przypomnieć mieszkańcom oraz gościom w regionie, że kuchnia tradycyjna może być inspiracją w gotowaniu. Może być modna, zdrowa, dobra jakościowo i podana w wykwintny sposób.


Aktualności

To też może Cię zainteresować







W najnowszym wydaniu
 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail